четвер, 14 грудня 2017 р.

Акція "16 днів проти насильства"


                                      Акція " 16 днів проти насильства"

На виконання листа Міністерства соціальної політики України від 02.10.2013 №11073/0/14-13/57 «Щодо проведення щорічної акції «16 днів проти насильства», відповідно до плану заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» на період з 25 листопада по 10 грудня у КЗ Підгородненський НВК №1  було проведено акцію «16 днів проти насильства».
 24.11 Було оголошення плану заходів акції.
В понеділок 27.11 учні та вчителі прийняли активну участь в акції «СИНЯ СТРІЧКА», одягнувши синю стрічечку в знак протесту проти насилля.
  Для учнів 5-9 их класів були проведені бесіди  на теми «Роз’яснення неповнолітнім їх прав стосовно скоєння відносно них насильства або інших протиправних дій», «Роз’яснення відповідальності за жорстоке поводження з однолітками, а також вчинення кримінальних правопорушень проти особистості»
Відбувся конкурс малюнків «Ні насильству в сімї», в якому прийняли активну участь учні молодших класів. А переможець конкурсу став Красножон Ярослав учень 4-Б класу з лозунгом до малюнку: «Діти розуміють і словами !»
Година спілкування «Протидії різних форм насильства» в 5-тих класах провела практичний психолог Бойко
Практичним психологом було оновленно інформацію на  стендах та інформаційних куточках «Що таке насилля?», та в куточку психолога для батьків дошкільного підрозділу «Профілактика насилля в сім` ї»   .Учні 5-11 класів переглядали відео презентації на тему: «Насильство. Види насильства. Як себе захистити» .Інформаційне повідомлення «Булінг підліткове насильство в школі».
01.12 Відбулася акція «Діти проти СНІДУ» до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Психолог разом з агітбригадою відвідали 5-11класи, та інформували про небезпечність СНІДу, та пропонували всім бажаючим одягти червону стрічку в знак небайдужості до цієї проблеми.
Практичний психолог провела анкетування «Будуємо дім без насильства». 9-10 класи.
03.12 у Міжнародний день інвалідіа діти прийняли участь в акції «Серце» на підтримку людей з обмеженими можливостями, малювали сердечки виражаючи свою участь.
Класними керівниками проведено заняття на тему: «Крім права є ще й обов’язок».Учні 8-9 класів та бесіда «Права та обов’язки дитини» 5-7класи.
Учні початкової школи виразили свій протест проти насилля прийнявши участь в акції «Ми проти насильства!» -виготовили вироби з долоньок .
Бібліотекар Бойчук Н.В. організувала тематичну виставку літератури, прийняла участь у просвіті учнів з актуальних проблем.
Батьки дошкільного підрозділу взяли участь в акції «Який відбиток на житті дитини я хотів би залишить» , також виражаючи протест проти насильства над дітьми.
Практичний психолог Бойко О.С. виступила на батьківських зборах у дошкільному підрозділі  з темою: «Сім’я – простір без насильства.», а також поінформувала вихователів з питань профілактики насилля в дитячому середовищі.


Немає коментарів:

Дописати коментар